Categories
Hoe werkt Etsy?

Etsy in Nederland

Etsy is van origine een Amerikaans bedrijf. Internationaal en in Amerika is Etsy dan ook enorm populair, met bijna 40 miljoen internationale kopers in 2019. In Nederland weten nog niet veel mensen hoe Etsy werkt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Nederlandse Etsy.

Kun je Etsy gebruiken in Nederland?

Jazeker, Etsy kun je gewoon gebruiken in Nederland, zowel om producten te kopen als te verkopen. De Nederlandse Etsy vind je op etsy.com/nl en dus niet op bijvoorbeeld de domeinnaam etsy.nl.

Ik gebruik Etsy zelf veel en mijn ervaringen met Etsy zijn altijd goed. Je merkt totaal niet dat het bedrijf niet gevestigd is in Nederland, vooral niet als je koopt bij Nederlandse verkopers.

Etsy Made in NL – Nederlandse Verkopers

Nederlandse verkopers op Etsy kun je gemakkelijk vinden op Etsy. Dit doe je door op de Etsy website in het locatie filter ‘Etsy winkel Nederland’ aan te vinken. Je kunt ook de volgende link volgen waarin ik dit filter al heb aangevinkt: Etsy Nederlandse verkopers.

Ik ben ook erg te spreken over de kwaliteit die Nederlandse verkopers aanbieden op Etsy. Sommige van de leukste producten die ik koop op Etsy zijn gemaakt door Nederlandse verkopers.

Etsy shops die verzenden naar Nederland

Je kunt ook gemakkelijk vinden welke Etsy shops verzenden naar Nederland. Dit doe je weer via het filter op de Etsy website.

Als het goed is dan staat het filter al correct ingesteld als Etsy Nederlands voor je wordt weergegeven. Je kunt dit controleren door in het filter te kijken of onderaan bij ‘Verzenden’ Nederland staat geselecteerd.

Je kunt ook deze link volgen waarin ik het filter op Etsy correct heb ingesteld: Etsy winkels die verzenden naar Nederland.

Of als je zeker wilt weten dat je niet teveel betaald voor je verzending naar Nederland, kun je ook deze link volgen naar alle Etsy shops met gratis verzending naar Nederland.

Hoeveel Nederlanders zitten op Etsy?

In Nederland is Etsy minder bekend dan in Amerika, al zijn er geen officiƫle cijfers beschikbaar over het aantal Nederlandse gebruikers.

Nederlandse Etsy shop eigenaren

Er is een Nederlandse Facebook groep voor Etsy verkopers met 461 leden, wat suggereert dat er niet veel Nederlandse verkopers op Etsy zitten.

Als je door de Etsy shops heen bladert, wordt het ook snel duidelijk dat er relatief erg weinig Nederlandse verkopers op Etsy zitten. Dit zou onder andere kunnen komen omdat het in Nederland nog niet bekend is hoe makkelijk een Etsy shop openen is.screenshot Etsy Nederland

Nederlandse Etsy shoppers

Het is ook niet bekend hoeveel Nederlanders producten kopen op Etsy. Je kunt wel zien dat Etsy 2.334 reviews heeft op de Nederlandse Trustpilot. Aangezien slechts een fractie van de Etsy gebruikers hier een recensie achterlaat, suggereert dit dat veel meer Nederlanders producten kopen op Etsy dan er een eigen shop hebben.

De relatief lage waardering voor Etsy op Trustpilot lijkt wel weer te suggereren dat Nederlanders vaak niet weten waar je op moet letten als je producten koopt op Etsy.

 

One reply on “Etsy in Nederland”

Onder de shopnaam Privecollecties bieden wij vanaf november 2020 allerhande producten aan via Etsy. Momenteel ca. 1400 kavels. De verkoop komt al aardig op gang met vooral USA als klant.
De belangrijkse reden dat wij op Etsy zijn gaan verkopen is dat wij wegens de re-organisatie van Catawiki (omzetting naar het hogere segment) een deel van de omzet bij Catawiki hebben verloren.
Omdat er nu een groot gat is gevallen voor de goederen in de populaire prijsklasse van 75 tot 200 euro is er een prima kans voor Etsy om verder uit te breiden op de Europese markt. Dit grote gat kan niet worden opgevuld door bv een Marktplaats.
Indien Etsy deze opportunity herkent en daar de nodige marketing op los laat, kan zij een groot deel van deze gigantische markt toevoegen aan de kopers-, en verkopers areaal.
Mvrgr. Drs. C.J. Priem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *