Categories
Etsy

Etsy Review – Is Etsy Betrouwbaar? Mijn Etsy Ervaringen

Etsy heeft veel leuke handegemaakte spullen te koop staan. Heb je iets leuks gezien, en twijfel je of Etsy betrouwbaar is? In deze review leg ik uit wat Etsy is, hoe Etsy werkt en of Etsy betrouwbaar is.

Wat is Etsy?

Etsy is een online marktplaats waar je handgemaakte spullen kunt kopen en verkopen. Het is een site waar je bijvoorbeeld kleding, accessoires en sieraden kunt vinden. Behalve kopen kun je ook spullen verkopen op Etsy.

Hoe werkt Etsy?

Hoe Etsy werkt is als volgt: Je zoekt op wat je wilt kopen, bijvoorbeeld een jurk. Je kunt zoeken op bijvoorbeeld welke lengte of welke kleur je wilt hebben. Als je geen jurk vindt die aan je wensen voldoet, kun je opzoeken hoeveel je ervoor wilt betalen.

Is Etsy Betrouwbaar?

Etsy is een betrouwbaar platform voor het kopen en verkopen van handgemaakte spullen. Het is een extreem groot en bekend bedrijf, zowel in Nederland in het buitenland

Ook is Etsy betrouwbaar omdat je op Etsy gewoon je geld terugkrijgt bij het terugsturen van een product. Als je geld wilt om op Etsy te kunnen bestellen, kun je Ideal of een credit card gebruiken of een PayPal account aanmaken.

Mijn Etsy Ervaringen

Ik heb zelf goede ervaringen met kopen op Etsy. Ik heb bijvoorbeeld mooie handgemaakte sieraden gekocht voor mijn vriendin en zij was daar heel blij mee. De sieraden werden na 2 dagen geleverd en het pakketje zag er heel netjes uit.

Ik heb een lijstje gemaakt met de leukste handgemaakte spullen op Etsy, met de spullen die ik het meest koop. Daarnaast houd ik zelf altijd de kortingspagina op Etsy in de gaten voor goede deals, daar bespaar ik flink op.

Ik heb zelf geen ervaring met verkopen op Etsy, maar ik heb wel veel verkopers gesproken en zij zijn allemaal positief. Ze verdienen niet allemaal veel geld, maar dat is natuurlijk niet erg.

Wie Verkopen er op Etsy?

Er zijn heel veel verschillende mensen en bedrijven die verkopen op Etsy. Er zijn kunstenaars en makers, maar er zitten ook zelfstandige ondernemers en kleine bedrijven.

In principe zijn de meeste verkopers op Etsy professioneel, en anders kun je altijd terecht bij Etsy zelf. Als er een conflict is tussen de koper en verkoper (waar ik trouwens nog nooit van heb gehoord), dan garandeert Etsy dit altijd op te lossen.

Waar kun je verwachten als je iets koopt op Etsy?

Kopen op Etsy is eigenlijk heel vergelijkbaar met kopen op andere grote webwinkels zoals Bol en Amazon. Het is heel makkelijk, je krijgt je product opgestuurd en als er iets mis is dan kun je het retourneren en geld terug krijgen.

Als je iets handgemaakts koopt op Etsy, kun je natuurlijk wel verwachten dat het een uniek product is, een unieke ontwerpervaring is en je een unieke ervaring. Dit betekent ook dat het kan zijn dat het product net iets afwijkt van de foto’s of de beschrijving op Etsy. Dit is natuurlijk ook juist leuk.

Als je een klacht hebt op een product, dan kun je geld terug krijgen, of een product ruilen. Dit geldt voor alle producten, dus ook voor kleding.

Wat is Etsy niet?

Etsy is niet een winkel met massaproducten. Het is een plek waar echte mensen producten maken die uniek zijn. Etsy is niet een plek met een brede waaier aan alle producten, maar je kunt er wel voor alles terecht.

Etsy heeft geen winkel waar je kunt rondlopen en kijken. Je kunt wel advertenties bekijken op de website.