Categories
Hoe werkt Etsy?

Kopen op Etsy – Let op Deze 3 Dingen?

Etsy biedt veel leuke handgemaakte producten aan. Deze producten zijn vaak uniek waardoor ze ook heel leuk zijn om als cadeaus te geven. Maar, voordat je iets koopt op Etsy is het belangrijk dat je goed begrijpt wat Etsy is en waar je op moet letten voordat je iets koopt. In dit artikel leggen we dat uit.

1. Kopen en retourneren op Etsy

Verkopers mogen zelf hun eigen retourbeleid bepalen, hoewel ze zich daarbij natuurlijk wel gewoon aan de normale wetten moeten houden.

Soms zijn internationale verkopers echter niet op de hoogte van de retourneringsweeten in de EU. Kijk daarom altijd naar het retourneringsbeleid van de shop zelf (in het plaatje hieronder met een rode pijl aangegeven).

Mijn Etsy ervaringen met retours zijn trouwens altijd positief en vlekkeloos verlopen, maar het is toch goed om hier op te letten.

Etsy retour beleid screenshot

Etsy retours binnen de EU

Binnen de EU heb je altijd het recht om een product binnen 14 dagen te retourneren zonder opgaaf van reden. De verkoper moet dan ook binnen 14 dagen het geld terug storten op je rekening.

Aangezien dit een wet is, houden de meeste shops zich hier ook gewoon aan. Maar, kijk altijd na wat de shop zelf zegt over hun retourneringsbeleid.

Etsy retours buiten de EU

Verkopers buiten de EU kennen de restitutieregels van de EU niet altijd. Hierdoor is het soms lastig of onmogelijk om producten te retourneren. Bekijk altijd wat de shop zelf zegt over de mogelijkheid tot retourneringen. Let ook goed op of bij retours ook de verzenkosten worden terugbetaalt, want ook dat is niet verplicht buiten de EU.

Daarnaast is het als je een product koopt van buiten de EU extra belangrijk dat je koopt van een betrouwbare shop met een goede reputatie. Kijk hiervoor altijd naar de reviews van het product en de shop waarin je geïnteresseerd bent. Shops met duizenden psitieve reviews en 4 tot 5 sterren zijn doorgaans betrouwbaar. Kijk naar de reviews en bekijk ook of je reviews ziet van andere Europeanen of Nederlanders. Hieruit kun je dan voor jezelf opmaken of je deze shop vertrouwt.

2. Etsy verzendkosten

Verzendkosten kunnen hoog zijn op Etsy omdat de verkopers op het platform over de hele wereld zitten. Maar, de verzendkosten zijn altijd transparant. Zodra je iets in je winkelwagen probeert te doen, zie je de verzendkosten voor het product staan.

Etsy verzendkosten Amerika screenshot

De verzendkosten zijn overigens niet altijd zo hoog als mensen vaak denken. Ik heb meerdere Amerikaanse shops gezien die slechts 12 euro verzendkosten rekenen. In het plaatje hierboven rekent de shop ook slechts 17 euro kosten voor verzending uit Amerika. Wat mij betreft is dat het makkelijk waard voor een leuk handgemaakt cadeau.

Als je op Etsy wilt bestellen zonder verzendkosten te betalen, kun je in het filter selecteren dat je alleen Etsy shops zonder verzendkosten wilt zien.

3. Betalen op Etsy

In het verleden had je een credit card of Paypal nodig om aankopen te doen op Etsy. Gelukkig kun je inmiddels gewoon op Etsy betalen zonder credit card, bijvoorbeeld met Ideal.

Bonus: Leuke Producten Op Etsy

Ten slotte heb ik nog een lijst met de leukste handgemaakte dingen op Etsy gemaakt. Hier zie je speciale, unieke producten die je nergens anders kunt vinden dan op Etsy. Veel plezier!