Categories
Hoe werkt Etsy?

Wat is Etsy?

Etsy is een online marktplaats waar je spullen kunt kopen en verkopen. De spullen op Etsy worden bijna altijd aangeboden door andere mensen en zijn vaak handgemaakt. Je kunt het een beetje zien als Marktplaats.nl, maar dan voor eerstehands spullen die mensen meestal zelf maken.

Etsy wand decoratie screenshot

Etsy is met name populair in de Verenigde Staten. Maar, Etsy wordt steed populairder in andere landen en je kunt ook gewoon Etsy gebruiken in Nederland.

Kopen op Etsy

Je kunt handgemaakte producten kopen op Etsy van veelal particuliere verkopers van over de hele wereld. De populairste productcategorie├źn op Etsy zijn Sieraden & Accesoirses, Huisdecoratie & Kunst, Kleding & Schoenen. De handgemaakte producten op Etsy lenen zich ook heel goed om cadeau te doen, omdat ze uniek zijn.

Verzendkosten

Verzendkosten kunnen hoog zijn op Etsy omdat de verkopers uit alle delen van de wereld kunnen komen. Veel producten worden ook niet aangeboden in Nederland.

Maar, heel veel internationale verkopers hanteren gewoon redelijke verzendkosten. Uit Amerika kunnen verzendkosten bijvoorbeeld vaak 12 euro zijn, wat het hartstikke waard is als je bijvoorbeeld echt een leuk handgemaakt cadeautje hebt gevonden.

Betrouwbaarheid

Etsy is betrouwbaar als marktplaats. Op Trustpilot hebben ze slecht 2.5/5 sterren, maar dat komt vooral omdat mensen niet weten hoe Etsy werkt. Deze review op Trustpilot somt goed op hoe het komt dat mensen negatieve ervaringen hebben op Etsy en hoe ze dit kunnen voorkomen. Lees hier waar je op moet letten bij kopen op Etsy.

etsy shop voorbeeld screenshot

Verkopen op Etsy

Je kunt zelf ook producten verkopen op Etsy. In principe mag je verkopen wat je wil, maar het publiek van Etsy is voornamelijk op zoek naar handgemaakte producten. Handgemaate tassen, portemonnees, kleding en kunst verkopen bijvoorbeeld goed op Etsy.

Een Etsy shop openen

Een Etsy shop openen is heel makkelijk. Etsy is nog niet zo bekend in Nederland waardoor de competitie hier ook nog niet zo groot is. Zeker als je al producten met de hand maakt of verkoopt, kan het daarom een goed idee zijn om je producten via Etsy te verkopen. Lees hier hoe je een Etsy shop opent en promoot.

Internationaal verkopen via Etsy

Op Etsy kun je ook internationaal verkopen. Bestaande verkopers in Nederland kunnen Etsy dus ook gebruiken om hun doelgroep te vergroten. Maar, internationaal verkopen op Etsy is wel vele malen competitiever dan verkopen in Nederland. Bovendien is het voor klanten duurder om jouw product vanuit het buitenland te bestellen, aangezien ze dan meer verzendkosten moeten betalen. Beginnende Etsy shop eigenaren kunnen daarom beter beginnen met de Nederlandse markt.